dinsdag 15 juni 2010

Triest weekend

Datum: 11, 12 en 13 Juni 2010
Tijd:
Weer:
Waar: Zandwinputten, Boschkreek (koewacht) en Klein Putje
Nathan had het een beetje gehad met de ijsbaanvijver en wou eens op een ander water proberen op vrijdag. Aangezien ik eigenlijk wat behoefte had aan een wat rustige omgeving werd het dus de zandwinputten. Had gehoord dat er daar toch ook al mooie karpers waren gevangen. Ondanks dat we genoeg karpers zagen springen en zelfs voor onze voeten zagen zwemmen tijdens het vissen met kunstaas, hadden ze geen zin in de bolies en pellets die aan mijn onderlijnen zaten :-( We hadden dus geen ook enkele tik gezien van 15h tot 23h. Ondanks dat was het wel gezellig en was de dag eigenlijk weer voorbij voordat we het wisten.

Zaterdag morgen stond het ZeeuwsVlaams kampioenschap op de planning. Pacey ging niet mee want die wou graag naar de laatste hockey training van het seizoen. Voor de jongste jeugd werd de wedstrijd gehouden op de boschkreek in Koewacht. Het was heerlijk weer en alles zag er dus positief uit. Eenmaal aangekomen bij de boschkreek bleek het een heel mooi watertje te zijn aan de rand van Koewacht in de polder. Overal mooie lelieblad velden die bijna in bloei staan. Maar toen werd het onheil zichtbaar. Het water was zo helder dat je bijna 2m diep kon kijken en een meter of 5 uit de kant. De vis liet z'n eigen dus niet zien en had zichzelf waarschijnlijk diep wegstoken voor de snoeken. In totaal werden er maar twee voorntjes gevangen op plaats 1 en 2. Dit was natuurlijk erg teleurstellend op meer dan 20 kinderen.


Bij de oudere jeugd, die op het grote gat zaten, werd ook slecht gevangen maar daar hadden de meesten toch op z'n minst 1 visje. Al met al viel de totale vangst heel erg tegen, wat natuurlijk ook voor de organisatie erg jammer was. GOA was als 5de geeindigd (mede door de loting). Nathan was 9de. Het moet gezegd worden dat Koewacht voor erg mooie prijsjes had gezorgd en Nathan had een mooie winckle picker met molen gekozen. Van GOA had hij nog een info pakketje gekregen met een handig boekje met bijna alle vissen er in en hoe je die kan herkenen.

De winckle picker moest op zondag natuurlijk uitgeprobeerd worden. Doordat Pacey ook nog wou vissen zou Nathan wel later komen (had dus geen zin om met z'n zusje te vissen). Helaas was de ijsbaanvijver wederom geen optie omdat er een trekker-trek evenement was op het veld achter de ijsbaan. Ik had nog al wat last van m'n rug, en werd er dus gekozen voor het klein putje waardoor we dus niet moesten zeulen met de spullen. Helaas hebben we hier ook geen enkele beet gezien, zowel niet op de vaste stok, picker als de twee hengels die op karper ed. lagen.

Conclusie: Veel gevist, erg gezellig maar qua vangsten moeten we deze maar snel vergeten.

Komende vrijdag is het scholen wedstrijd, met een beetje geluk kunnen we de nieuwe stekken op de ijsbaanvijver voor die tijd afmaken zodat we met de scholenwedstrijd daar kunnen vissen en hopen dat de jeugd dan wel wat vangt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten