zondag 18 maart 2012

De eerste vistrip van het jaar

Datum: 17 maart 2012
Tijd: 06:00 - 11:30
Weer: Bewolkt, met een licht door brekend zonnetje
Waar: IJsbaanvijver

Na een hele lange winterstop begon het de laatste weken toch weer erg te kriebelen. De kids waren dit weekend bij hun moeder en de vooruitzichten waren redelijk voor de zaterdag dus van de week maar al vast wat kleine beetjes wezen voeren. Op aanraden van Nathan maar eens aan de andere kant van de IJsbaan een stek gekozen.

Na een iets te kort nachtje liep de wekker of rond kwart voor zes, want ik wilde vroeg gaan. De natuur horen en zien ontwaken is zo mooi. Snel naar beneden, koffie pakken en de auto in. Die had ik de avond van te voren al klaar gezet en dat was maar goed ook, toch wel iets de duf naar de IJsbaan gereden. Bij aankomst was het nog erg donker en met een hoofdlampje op de spullen klaar gemaakt. Nadat ik inlag kon ik lekker genieten van de natuur die ook waker werd zodra de eerste lichtstralen te voorschijn kwamen, toch altijd verbazingwekkend hoe snel dat gaat van pikke donker naar licht.

Toen het eenmaal echt licht was zag ik al  diverse karpers springen op verschillende plekken op het water,  dit bracht hoop en verbaasde me toch wel, ik had niet gedacht dat ze al zo actief waren. Rond half 9 kreeg ik een zakker op de popup, na een mooie dril lag er een punt gave 12 ponds schubje op de mat. De eerste van het seizoen!! Snel weer ingelegd in de hoop er nog eentje te pakken, een klein uurtje later had ik weer een zakker maar dit was een platte, wel een mooi exemplaar maar natuurlijk niet waar voor we komen. Helaas hier na niks meer gezien en moest rond half twaalf gaan inpakken, al met al toch een mooie seizoen opener.

Komende week weer?

Oh ja, de nieuwe opstelling voor dit jaar: (nieuwe molens gehaald / deels gesponsord door ian (http://www.tightlines-hengelsport.nl/)
Chub outkast 2.5 lb - Grauvell Vortekt TX10000


Karper: 1
Brasem: 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten