maandag 12 september 2011

Weeral noodweer

Datum: 9 en 10 september 2011
Tijd: 18:00 - 20:00
Weer: ?
Waar: Kleine kreek, eerste betonnen steigerDe top dag van vorige week bij de betonnen steigers kietelde me nog steeds en wilde die stek nog wel eens bevissen. De bivy kan ook makkelijk staan op de open plek tussen de bomen en je zit daar dus heerlijk. Er zou wel een match wedstrijd zijn op zaterdag, maar had al eens horen vertellen dat die nooit zo druk bezet zijn, dus maar ff gevraagd voor de zekerheid aan Adwil en die bevestigde dit. Dus vrijdag avond na het werk snel de auto vol geladen en nog ff snel een left-over prakkie spaghetti in de magnetron om rond 17:30 richting de kreek te gaan om dezelfde stekken als de week er voor te gaan bevissen. Pa zal zaterdag morgen ook komen en zo toch nog een dagje vissen voor z'n vakantie. Ik had hetzelfde strijdplan als vorige keer, eerst flink spotten met mais, hennep en wat crushed boillies. Na me weer ongeveer een tennis elleboog te hebben gegooid had ik de hengels ingegooid. Nu werd het dus tijd de bivy ed. op te zetten. Toen ik hiermee bezig was hoorde ik ineens de slip van de rechtse hengel, ik had dus de piepers nog niet aangezet. Na het aanslaan voelde ik hem even maar na niet al te lang leek hij muurvast te zitten. Vervolgens maar naar de punt van de steiger gelopen en toen langzaam wat meer druk gezet, na een tijdje kwam hij dan toch langzaam los en het lijkt er op dat hij zich vast had gezwommen in de waterpest. Na een tijdje was hij er uit en begon er een mooie dril, die zich wederom voornamelijk onder de hengeltop plaats vond. Gelukkig won ik het :-) en kon ik hem landen. Na weging bleek deze wederom 11kg te zijn. Dit deed mijn verwachting op een mooie vis nacht en dag toch wel stuigen. Helaas bleef het vervolgens stil tot rond een uur of 11, dit bleek een brasem te zijn. Het was een heerlijke warme avond en helemaal niet koud of vochtig, pas rond een uur of 4 was er weer actie op piepers te horen. Maar voordat ik bij de hengels was, was alles weer stil. Na nog een tijdje gewacht te hebben toch maar besloten de hengel te laten liggen, dit bleek niet echt een goede keuze. De rest van de nacht bleef het akelig stil, wat resulteerde dat ik lekker uitgeslapen wakker werd net voordat pa en ma rond de klok van 7 aan m'n bivy stonden. Toen ik de hengel ophaalde om ze verleggen zodat m'n vader weer op de stek tegen  het riet kon aanvissen zag ik dat de lijn wel een licht zwaai naar links maakte en jawel hoor de aanbeet van 4 uur was dus van een brasem geweest die er dus de hele nacht aan had gezeten, tsja zo vang natuurlijk niks.
De hengels weer ingelegd en vervolgens nog wat boillies gevoerd, op twee beten na bij pa die niet echt door pakte bleef het de hele dag stil helaas. Al was het weer heerlijk vertoeven aan het water.
Rond een uur of 7 's avonds zagen we in de verte wat onweer aankomen, maar het leek over/langs axel te gaan en de onweers buien leken niet zo groot. Na ene donkere wolken band zagen we al opklaringen en we hadden dus het idee om het maar over te laten waaien. Na een kwartiertje leek het toch wat serieuzer te worden en de donder klappen lekken nu toch dichterbij te komen. We hadden toch maar besloten op het gemakje te gaan opruimen als de koffie op was, enkele seconden later toch maar besloten te gaan opruimen tijdens het koffie drinken. Na nog enkele seconden werd het eens zo donker en gingen we maar heeeeel snel opruimen en voordat we het wisten was het pik donker en de onweer akelig heftig. De eerste dikke druppels vielen toen we spullen in de auto gooide, we waren dus net op tijd :-) Toen we thuis waren en nog ff wat gingen drinken brak er een behoorlijke heftige buien los, al leek het nog heftiger in het noorden. later bleek dit te kloppen want uit de berichten van Terneuzen lijkt het er dat wij zelfs maar de rand van de onweersbui hebben gezien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten