zondag 4 juli 2010

Goed weekend, wel een nat pak, lol

Datum: 4 juli 2010
Tijd: 13:30 - 22:30
Weer: 25 graden, erg mooi zomer weer
Waar: IJsbaanvijver

De laatste weken lag het vissen wat stilletjes. Het mooie weer zorgde er voor dat er toch ook eens naar het zwembad gegaan moest worden. Pacey's verjaardag kwam er ook tussendoor (was supergezellig allemaal). en natuurlijk het voetbal. Vrijdag avond was het dus ook nagelbijtend achter de TV met Nathan. Wat een top wedstrijd (de eerste helft vergeten we maar voor het gemak :-) Zaterdag avond alvast wat gevoerd voor zondag en nog snel effe met de pen met een aardappel op het zijkanaal. Net voordat ik het voor gezien wou houden kreeg ik nog een mooie aanbeet. De karper zwom gelijk richting een paaltje wat midden in het water staat en het was dus "buigen of barsten", hij trok m'n stok meer dan 90 graden in no time en gaf flinke rammen op de top. Dit moet dus een grote jongen zijn geweest, helaas werd het barsten en de knoop op de haak begaf het. Alvast de hengels in order gemaakt voor zondag en op naar huis.

De kids hadden geen zin en moest dus alleen. Tot 17h geen beet gezien, daarna begon het te lopen. De eerste was helaas een misser voordat ik er bij was zat hij al diep in de bomen en wist zichzelf los te krijgen. De volgende was rond 19h en vocht als een beer, elke keer als hij in de buurt van het schepnet kwam ging hij er weer vandoor. Het was een mooie sterke schub van 8 kg. Nog geen 1/2 uur later kondigde de volgende zich aan, deze vocht een stuk minder en was een schub van 8,5 kg. Rond een  uur of acht toen ik lekker aan biertje zat ging de volgende er met mijn haak vandoor. Het was op de hengel die heel dicht tegen de bomen aan lag. Aangezien de rook ongeveer uit m'n molen kwam schoot ik naar m'n hengel. Maar van een dijkje afhollen met slippers is toch wel erg lastig en voordat ik het wist lag ik zelf in het water, en had ik dus een nat pak. Op een of de andere manier was m'n hengel uit mekaar geschoven en droof de top midden in het water. Tot mijn verbazing zat de karper er nog aan. Heel voorzichtig de lijn binnen gehaald tot de top binnen hand bereik was en vervolgens weer op de rest gezet en daarna kon het gevecht met de karper pas echt beginnen. Even later lag de karper in m'n schepnet en was het een mooie schub na 8kg, was toch wel erg verbaasd dat ik deze toch nog in het schepnet had kunen later belanden. Toen pas weer dacht ik aan m'n natte pak en de toch wel erg frisse fietstocht naar huis. Tot m'n verbazig deed m'n GSM het nog en was Sabje weer zo lief wat schone kleren te brengen, thkx Sab!

De eerst volgende beet was een uurtje later, maar ik liep zo voorzichtig het laatste stukje, dat de karper al lang en breed onder de bomen zat en zich dus wist te bevrijden :-( De hengels vervolgens maar op de dijk gezet, wat dus eingelijk ook best wel kan, goede les voor de volgende keer. Hierna nog een schub gevangen van 7 kg. Deze vocht wel heel hard, je kon merken dat het geen grote was maar de explosiviteit waarmee hij af en toe weg zwom was gigantisch. Hierna de boel maar ingepakt om vervolgens onder de doche te gaan springen, das wel nodig denk ik, lol.

A met al, weer een leuk dagje vissen. De ijsbaanvijver blijft een top lokatie, geen super grote beesten maar wel altijd spektakel.

Teller: 15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten