donderdag 6 mei 2010

6 Mei 2010

Datum: 6 mei 2010
Tijd: 5:45 - 17:00
Weer: In de morgen sluierbewolking vervolgens mooi weer maar veel wind, de nacht was heel houd en dus ook de vroege morgen (4°C) -  12 °C, (schatting moet echte data nog effe opzoeken)
Waar: Ijsbaanvijver

Na de supervangst van gisteren dacht ik het gelijk bij zonsopgang weer te proberen op dezelfde stek. Dus supervroeg uit de veren (5:00), snel wat koffie zetten, boterham smeren en weer terug. Bij aankomst bleek dat het een super koude nacht was geweest, er was dan ook bijna geen beweging te zien op het water. Snel de hengels in de water en hopen op een beet, helaas kwam die niet en zat er niks anders op dan veel heen en weer te lopen om een beetje warm te blijven. Om een uurtje of 10 kwam Nathan er ook bij (die wou uitslapen). Hij wou vandaag met de vaste stok eens proberen. Lokvoertje gemaakt en na het inwerpen had hij bijna direct beet, een klein voorntje. Onthaken en weer inwerpen, nog geen 5 minuten later weer beet. Inmiddels was de gevoelstemperatuur gestegen van 2 truien en een jas naar een t-shirt en was het perfect vertoefen aan het water. Inmiddels waren Pacey en Sabrina ook gearriveerd met een lekkere versnapering, maar ze waren de koffie vergeten (hoe durft ze:-) Die gingen ze dus weer ophalen en haalde gelijk belegde broodjes. Hebben we lekker met z'n viertjes opgepeuzeld bij het water.
De beten op de vaste stok gingen maar door en de tussen pozes werden zelfs gereduceerd tot korter dan een minuut. Nathan en ik gingen een rondje fietsen en Sabje ging wel op de hengels letten, ze ving gelijk een mooie baars van wel 22 cm.

Voorns: 32
Baars: 2

Helaas geen karper deze keer, maar was zeker weer een geslaagde dag (alleen m'n verbrande gezicht is wat minder)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten